|
Страницы: [1] 2 3 ... 11
|
 |
|
Автор
|
Тема: Моё творчество! Критика, пожелания, предложения... (прочитано 25038 раз)
|
|
Антея
|
Я длго думала и наконец решила предоставить Вашему внимаю свои стихи. Сразу прошу прощения за их маленькую особенность: пишу исключительно на родном языке (украинском)! Буду очень благодарна за обьективную критику, пожелани и предложения косаемо моих стихов! Спасибо!!! 
|
|
|
|
« Последняя правка: 14 августа 2006 года, 00:51:31 от Riana »
|
Авторизирован
|
Анитти?! Ну и что что я ещё ребёнок!?
|
|
|
|
Антея
|
Мрія Печаль на серце каменем лягла, І я до сонця руки простягла. Я мрію про далекий дивний світ, Де не буває ані горя, ані бід.
Я мрію про нескошені поля, Як під ногами чорная рілля. І як струмок чистесінький тече, І як яскраве сонечко пече.
Я мрію про чарівні квіти на лугу, Про свіжий теплий вітер на бігу. Про світлі зіроньки ясні Я мрію у своєму сні.
Я знаю, що цей дивовижний край, Неначе справжній Божий рай. На Україні, вдалені, Де завжди хороше мені!
|
|
|
|
|
Авторизирован
|
|
|
|
|
Антея
|
Сум Чому так боляче мені? Чому мені так важко? Чому так холодно мені? Чому мені так страшно?
Я в самоті, і день, і ніч, Я плачу і страждаю. Я б шла з тобою пліч о пліч, Тебе я так кохаю!
Та ти далеко, я сумна, І що робить не знаю. Я все вирішую сама, Й тебе я дожидаю.
Несправедливість скрізь одна, І смуток і зітхання! Я пронесу через літа Моє несправджене кохання.
І все віддам за тебе я, Та вже не буть нам разом! Всьому виною тільки я, Та білий сніг Кавказу...
|
|
|
|
|
Авторизирован
|
|
|
|
|
Антея
|
Зима Сніг іде, Усе навколо ковдрою вкрива. Сніг іде, І все навкруг змінює зима. Все блищить, І все вкриває біла мережа. Все блищить, Ненача з криги скована душа. Все мочить, І ані звуку не почуєш ти. Все мовчить, І лише сніг може тут іти. Йде зима, І все навкруг холод обійма. Йде зима, І вся природа ніжно засина. Все заснуло, Й гомін літній нйби затиха. Все заснуло, Лише вітер ніжно подиха.ю Все забуто, І весна, й літо, і печаль. Все забуто, І минулого вже мені не жаль. Знаю я, Що буде знову радість і весна. Знаю я, Що на устах засяє усмішка ясна.
|
|
|
|
|
Авторизирован
|
|
|
|
|
Антея
|
А этот стих без названия
Щоночі бачу я Один і той же сон, Він стільки різних дум Мені навіяв знов.
І знову я не сплю І бачу тиху ніч, І знову я стою Із нею віч на віч.
І знову щось кажу, Сама не знаю що. І знову я тужу І не втіша ніщо.
Я плачу в катрий раз, А туга серце їсть. Та я не чую сліз Бо сум той бачу скрізь.
Я знаю, що колись Мене полишить він. Та от біда, коли ж Діждуся я цих змін?..
|
|
|
|
|
Авторизирован
|
|
|
|
|
Антея
|
Это, пожалуй, последний стих на сегодня... А там посмотрим по Вашим отзывам  Весна Краю мій рідний, Сонце встає. Дух такий сильний Радість дає. Мати уранці Хліб витяга. Звідки й з'явилися ґсила, снага! І кущ калини Розцвів під вікном. І заспівали Пташки кругом. Сивий Дніпр Швидше побіг. Лід розтопило Сонце і сніг. Все розтопило Сонце навкруг. Ф селянин Бере в руки плуг. От і з берези Сік вже тече. Зникли морози- Сонце пече. І розквітає Рідна земля. Трави буяють, Луки й поля. Все оживає Все повстає! Бджілка літає, Тепло стає... Й радує око Рідна земля. І засміється Вкраіна моя. Всі засміються Ліси і поля. І засміюся З ними і я!..
|
|
|
|
|
Авторизирован
|
|
|
|
|
Волчонок
|
Стих о зиме ближе к песне. Ритм, наверное, такой. Да и мотивы подходят к фолк-творчеству. Отличные стихи, кстати говоря. Но "широкий" стиль у вас получается много лучше. То есть, последние два и второй стихи по ритмичности, да и по многим другим параметрам, проигрывают двум остальным. Но это чисто моё вредное ИМХО. З.Ы. А вот последнее четверостишие "Весны" меня, что называется, зацепило. Душевное. 
|
|
|
|
|
Авторизирован
|
To live and not to breathe, Is to die in tragedy, To run, to run away, To find what you believe(с) Мерзссский, вредный, критичный - абсолютно не приспособлен для жизни в нормальном обществе  Ричард Окделл мёртв.
|
|
|
|
Антея
|
Спасибо! Я выложила 5 первых стихов (это осень 2002). На самом деле их у меня много и всё время появляются новые  В дальнейшем я буду чередовать старые и более новые стихи. Тематика разнообразная, рифма тоже, но я их не перебираю (уж извините) ведь на вкус и цвет товарища нет! Кому-то нравиться одно, а кому-то другое...
|
|
|
|
|
Авторизирован
|
|
|
|
|
Волчонок
|
Ну, я и не прошу перебирать их. Даже не призываю. Автору решать, что "да", что "нет", а что "золотая середина". А я просто высказал свою Имху. 
|
|
|
|
|
Авторизирован
|
To live and not to breathe, Is to die in tragedy, To run, to run away, To find what you believe(с) Мерзссский, вредный, критичный - абсолютно не приспособлен для жизни в нормальном обществе  Ричард Окделл мёртв.
|
|
|
|
Антея
|
Автору решать, что "да", что "нет", а что "золотая середина". А я просто высказал свою Имху.  Смею не согласиться. Если быть честной до конца, из всех моих стихов мне, более-мение, нравится один, а остальные... Решает не автор, а читатели! ИМХО
|
|
|
|
|
Авторизирован
|
|
|
|
|
Антея
|
А вот собственно и тот самый стих!
Мова Народ плюндрує рідну мову, І що ж то за народ? Ніхто не рад рідному слову, Повсюди мат і блот!
О, бідна моя, рідна мова! Нещасний мій народ! Ти не цурайся свого слова, Не слухай ти сволот!
Ти неньку-Україну слухай, Ти їй допомагай! Культуру рідну ти відроджуй, І мову захищай!
Століттями її гнобили, Топтали, били і кляли... Ми ж, від свого не відвступили І волі досягли.
Куди ж поділись патріоти? Куди ж поділись ті, Хто прагнув миру і свободи, Слова хто лив святі?
Невже, Шевченка всі забули? Не знають вже Франка? Чи ж Лесини слова заснули Під тихий спів Дніпра?
Ні, не забуть Шевченка! Не знищить слів Франка! І Лесин спів не потопити Між бистрих хвиль Дніпра!
Давайте ж разом ми згадаєм Батьків й дідів своїх. Що визволили Україну Й подарували сміх.
Згадаймо українську мову, Й пісні, і "Кобзаря"! Нехай поллється рідна мова, Нехай зрадіє вся земля!!!
|
|
|
|
|
Авторизирован
|
|
|
|
|
Антея
|
А это кое-что из относительно нового и не очень жизнерадостного, зато очень философского  Вени Я ріжу вени і пускаю кров Вона тече й вирує знов. Гаряча темна і густа, І ось я майже вся пуста... Солона чиста запашна, І спага мучить та страшна! І серддце бється повільніше, І пульс стає усе тихішим... У кожній краплі вдих і видих, Життя тече по наших жилах. Із жил воно і витікає, Так, дуже часто це буває. Хтось - це життя дає, хтось - забирає. І дивного нічого тут немає. Я ріжу вени й кров пускаю. Чому ж мене це не вбиває?.. Жива Я та, хто є, І все моє. Так, я така: Доросла і слабка. Я маю душу, І жити мушу! Жахливий світ. І я, як лід. Руйную все довкола І створюю наново, Як замикаю коло... Постійна і мінлива Я вірна та зрадлива Я мертва і жива...
|
|
|
|
|
Авторизирован
|
|
|
|
|
Антея
|
Відірвали душі частинку І серця мого половинку І сонця мого, на пів неба І щастя мого, скільки треба... Із болю залишили річку Надію, як зламану свічку Солоних сліз океани І туги тяжкої тумани І блиски зірок, як кинджали У краплі роси щастя впало У краплях роси потонуло І зранене серце зітхнуло І мрії злетіли до неба... Нікого й нічого не треба І вітром душа обернулась У сни твої я не вернулась У світі цьому не лишилась Бо ж, вкотре в житті помилилась? Я там, у незміряній далі Я лесь, в позабутій печалі Я з тим, хто із сонця і льоду Мені він дарує свободу... Я в тім, чого ти не приймаєш Я те, від чого ти тікаєш Я всюди, де можна почути Я пісня, яку не забути Я доля, яку не скорити Мене неможливо зцілити Тобі неможливо померти Я ж є, бо на світі десь є ти!..
|
|
|
|
|
Авторизирован
|
|
|
|
|
Антея
|
О тигре мій О тигре мій, дикий звіру, Чому ти знову лютуєш? Твою втрачаю довіру, На когось знову полюєш...
О тигре мій, мили друже, Ти знов сумний, мій єдиний? Так, постраждала я дуже, Та ти, мій любий, не винен!
О тигре мій, моя кара, Чому ти знову тікаєш? Чим я тебе так злякала? Чому ти знову страждаєш?
О тигре мій, моє щастя, Моя єдина надія! Мій страх і моє напастя, Моя нездійснення мрія!
О тигре мій, тогре, тигре!.. Без тебе не зможу жити! О тигре мій, любий тигре, Як важко тебе любити!..
|
|
|
|
|
Авторизирован
|
|
|
|
|
Пророк
|
Відірвали душі частинку І серця мого половинку І сонця мого, на пів неба І щастя мого, скільки треба... ...
Здорово. Спасибо, мне понравилось. 
|
|
|
|
|
Авторизирован
|
"Я бодрствую ночами, дабы другие могли спать под сению моих бдений" Ришельё
|
|
|